Kosten en vergoedingen

Het inhuren van mij als kraamverzorgster heeft voor jou geen andere financiële consequenties dan het inhuren van een kraamverzorgster via een kraambureau. De vergoedingen verlopen, net als bij een kraambureau, via de zorgverzekeraar. Alleen zul je natuurlijk, wanneer je daar niet voor verzekerd bent, de eigen bijdrage van € 5,10 per uur moeten betalen.Indien nodig heb je recht op twee dagen extra zorg.In het landelijk indicatieprotocol is vastgelegd dat iedere kraamvrouw recht heeft op 49 uur kraamzorg, tenminste als ze borstvoeding geeft. Als de baby flesvoeding krijgt wordt het 45 uur. In sommige gevallen worden er extra uren gegeven, maar dat gebeurt op indicatie van de verloskundige. Als je een aanvullende verzekering heb wordt de 5,10 door de verzekering vergoed. Het is soms ook mogelijk een vergoeding voor een borstkolf te krijgen.

Het is daarom erg belangrijk om je polisvoorwaarden goed door te lezen of eventueel contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Wanneer je een aantal dagen in het ziekenhuis blijft gaat er 6 uur per dag van het totaal aantal uren af als je 49 uur zorg heb gekregen.

De uren die ik bij je kom, gaan we in overleg verdelen over de dagen die ik bij je ben. Meestal zijn dat de eerste dagen wat meer uren en de laatste dagen wat minder. Maar korter werken in het weekeinde en langer door de week is ook altijd bespreekbaar.

© 2017. Kraamtuin. All rights reserved | Privacy policy | Designed by GWsites

WhatsApp WhatsApp direct!